pondelok 7. februára 2011

biomanželka (m. viewegh)

posledné vieweghovo dielo sa v mojom okolí stretlo s dosť rozpačitým prijatím. a ani sa nečudujem. bežný človek nedokáže pochopiť svet "ekoteroristických" matiek vracajúcich sa do lona prírody. dokonca neverí, že v skutočnosti také niečo existuje. o recyklácii a dulách už niečo počul, ale....
..naozaj :) ak si nájdete trocha času a odvahy surfovať po fórach určených pre matky, zoznámite sa so svetom, kde sa preferujú klasické látkové plienky, biomrkva, pôrod doma a vzdelávanie v domácnosti. úlet? pre väčšinu spoločnosti áno, pre zasvätených návrat ku koreňom.
ak zhrniete všetky eko postoje do jednej knihy písanej s pohľadu muža, pôvodne klasického pána domu a situácie, vznikne humorne ladené dielo, kde väčšina žien muža poľutuje a skonštatuje, že "chvala bohu, jej pôrod na rozume neubral".
táto kniha JE iná. rozhodne však nie nezaujímavá. prináša pohľad na to, kam by sme alternatívne, aj keď nie tak fanaticky, mohli smerovať, aby sme vytvorili trvaloudržateľnú spoločnosť a zachránili niečo pre naše vnúčatá.


Odporúčanie: nie pre každého vieweghovca, len pre tých s deťmi a nadhľadom :)

3 komentáre:

  1. akurat dnes som na to citala recenziu .. :) moze to byt zaujimava kniha, ale ja do toho asi nepojdem ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ani sa ti necudujem, je to taka uzkoprofilova knizka :) najprv to treba zazit, potom citat

    OdpovedaťOdstrániť
  3. asi to bude tymi detmi ..a ocakavaniami ..povedala by som: veselo citajte, len za tym nehladajte vieweghovinu

    vystizna recenzia!

    OdpovedaťOdstrániť